RESTORATION AND RENOVATION COMPETITION OF CASA BERNAL DE LA POBLA DE VALLBONA

SECOND PLACE

The open space, due to its configuration and design, becomes the articulating element of the proposal presented.
It is obvious that La Pobla de Vallbona has a large public space, the Municipal Park, which combines green areas, a large esplanade with a stage and covered areas for markets and events with which it is difficult to compete. However, once the 'bombastic' part has been removed, it is perceived as a not very intimate space, even rather noisy, both due to traffic and the groups of people who inhabit the banks.
The dins el pati space is projected as an antagonistic space, a complementary socio-cultural space that seeks the PRIVACY of small-scale acts.
This space is configured as a square opened by the carriage entrances located on the diagonal Avda. De Colón and Poeta Llorente street. Inside, like a cloister, circulation is ordered in a square, leaving a central open area protected by flowerpot benches that are completed with the stage slab.
A mobile scenario is ruled out due to its problems outdoors and surely its lack of economic performance. A slightly raised floor is proposed that serves as a square, as a cafeteria terrace and as a stage since its height does not pose mobility problems or the requirement of railing-type protections.

Reserve