EL TEULAR CULTURAL CENTER (COCENTAINA)

YEAR: 2020 – ACOUSTIC STUDIES AND SCENE SHELL PROJECT

Basic project and execution of "ACOUSTIC STAGE SHELL" in the main room of the Cultural Center 'El Teular' of Cocentaina (Alicante) located in Plaza Teular s/n.

The installation of a stage shell designed as an element of acoustic improvement of the stage and room conditions that allows the use of theater to be compatible with that of musical performances is intended.
Among the wide variety of configurations and construction solutions, a scene shell will be installed, made up of three ceiling panels that will fold vertically into the scenic tower as if it were a set.
In the background and sides, the representation space will be configured using the legs and backgrounds currently available in the theater.
This so-called 'German-style' configuration will be completed with the installation of adjustable lighting on the panels themselves for correct vision inside the configured scenic space